Кристиано Роналдо не е купувача на уникалното Bugatti La Voiture Noire

La Voiture Noire

Кристиано Роналдо не е притежател на най-скъпия нов автомобил Bugatti La Voiture Noire.

В края на краищата, тази информация изникна от нищото и дойде след месеци на спекулации, че единственото по рода си Bugatti е закупено от Фердинанд Пийх, бившият председател на Volkswagen Group. Все още не знаем кой е собственикът на колата, но знаем, че не е Роналдо.

В изявление, пред TMZ, говорителят на Роналдо каза: „Историята не е вярна. Той не го е купил.“

В Instagram, PR ръководителят на Bugatti, Тим Браво, заяви, че въпреки многократните връзки с медиите за това кой е собственикът на La Voiture Noire, френският автомобилен производител не може да коментира слухове и спекулации, „още по-малко, когато са замесени клиенти“.

„Ние уважаваме тяхната неприкосновеност на личния живот и не можем да решаваме дали техните решения да станат публични или не. Така че, не мога да отрека или потвърди докладите.“

Това изявление може да се тълкува по много начини, но все пак едва ли Роналдо наистина е собственик на уникалната машина.

Твърди се, че Bugatti е провел таен търг за La Voiture Noire и е разрешил на своите най-големи клиенти да наддават. Роналдо притежава и Veyron и Chiron, но се съобщава, че Фердинанд Пийх е печелившия купувач, закупувайки автомобила за извънредните 16,7 милиона евро. Ако той наистина е собственик, ние никога няма да получим потвърждение, тъй като той е противоречива фигура в света на Volkswagen. Всъщност само преди няколко години германският автомобилен производител обмисляше предприемането на правни действия срещу Пийх, след като се твърдеше, че е знаел за дизеловите манипулации, преди да станат публично достояние.