Най-скъпата кола – Bugatti La Voiture Noire всъщност е преработен Chiron

La Voiture Noire

Bugatti показа новото си произведение La Voiture Noire, но то не изглежда да е съвсем ново.

Показан по време на автомобилното изложение в Женева, моделът е описан като „най-доброто GT” от главния изпълнителен директор Стефан Винкелман и се базира на Chiron, но с по-впечатляваща опаковка.

„La Voiture Noir“ от френски „The Black Car“, е спомен за Type 57 SC Atlantic“, казват от Bugatti. Лъскавият черен завършек отлично подчертава ръчно изработеното карбоново купе. Виждаме, че броните са интегрирани в купето, а дизайнът на прозореца е вдъхновен от визьор на каска, като предното стъкло сякаш се слива със страничните.

Няма никакви изненади под капака, тъй като мощта идва от познатия вече 8.0-литровия quad-turbo W16. Той осигурява познатите 1479 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, идентичен с този, използван в Chiron and Divo. Индикацията за невероятната мощ идва от 6-те тръби, разположени в задния дифузьор.

La Voiture Noire се превръща в най-скъпата нова кола, след като бе продадена за 16,7 млн. евро. Ако предишните доклади са верни, човекът, който я е купил, е бившият председател на Volkswagen Group Фердинанд Пийх, добавяйки я към обширната си колекция, която включва доста мощни машини, включително състезателни машини от Льо Ман.