Bugatti ще покаже 16-милионна хипер кола в Женева

Bugatti

$ 5,8 милиона за Bugatti Divo ни се струват прекалено много. Това не е нищо в сравнение с това, което френският производител възнамерява да покаже на автомобилното изложение в Женева през март.

The Supercar Blog твърди от неназовани източници, че Bugatti ще покаже единична бройка на хиперкар, поръчана от не кой да е, а от Фердинанд Пийх, бившият председател на Volkswagen Group. Цената ще попитате вие? Прекалените, неразумните 16 милиона евро.

Bugatti се подготвя за отбелязване на 110-та си годишнина и хиперколата би трябвало да се разкрие на автомобилното изложение в Женева и ще се присъедини към наскоро разкрития Chiron Sport 110 Ans.

По всяка вероятност, новият модел ще се базира на Bugatti Chiron и, подобно на Divo, ще разполага с брутален дизайн, за да оправдае прекомерната цена. За 16 млн. евро очакваме да видим и някои сериозни промени, направени с чудовищния 8-литров 4-турбо двигател W16, за да се гарантира, че ще изпомпва повече от 1500 к.с.

Любопитен е и човекът, за когото е поръчана въпросната машина. Фердинанд Пийх беше председател на VW Group за почти десетилетие, но безцеремонно напусна компанията през 2015 г. след борба за власт само няколко месеца преди дизелгейт. Въпреки това, той запази силни позиции във VW, тъй като притежаваше 14,7% от акциите на Porsche Automobil Holding SE, което контролира VW Group. През 2017 г. той продаде своя дял и вече не участва в компанията. Ако наистина е поръчал това единично Bugatti, може би е използвал връзките си, за да може проектът да получи зелена светлина.