Как се справя BMW M340i срещу Mercedes-AMG C43 и Audi S4?

M340i

7-мо поколение BMW 3-Series се готви да превземе сегмента си, с новата версия M340i, която ще ни топли, докато не се появи флагманът М3.

M340i е най-мощната версия на 3-Series (с изключение на M3), която BMW някога е конструирала, благодарение на 3.0-литровия 6-цилиндров турбо агрегат, доставящ 374 к.с. и500 Nm въртящ момент. На всичко отгоре можете да го получите със задвижване на задните колела или с xDrive система.

M340i има много неща, с които да се гордее. Можем лесно да го опишем като по-модерен от Mercedes-AMG C43, както и от Audi S4. Тъй като се основава на изцяло новата серия G20, тази последна версия се отличава със същия динамичен екстериорен дизайн, с по-дълго междуосие от предшественика си и с по-резки и по-остри линии, напомнящи за последната 5-Series.

Може да намерите малко повече стил, ако изберете Mercedes, особено след като моделът C43 2019 AMG има нова решетка, по-спортни предни и задни брони, подобрени аеро елементи, спойлер на багажника, по-големи джанти, странични прагове и широк спектър от спортни вътрешни глезотии.

Що се отнася до Audi S4, това е може би най-мекия визуално автомобил тук, въпреки че има и по-голям преден спойлер, по-големи джанти и четири изпускателни тръби. Очевидно е, че Audi наистина трябва да побърза и да излезе с изцяло нова версия на A4 – особено след като Mercedes вече е започнал тестването на следващия си C-Class.

И все пак, ако се интересувате само от производителността и не искате хората да забелязват, че карате мощен седан, S4 може би е правилният избор.

Вътре, и трите автомобила изобилстват от карбон, спортни седалки, контрастни шевове и спортни волани, макар че при M340i воланът е по-обикновен, а при другите две е с плоско дъно.

Друга обща характеристика, споделена от всички три, е цифровият клъстер, който C-Class получи наскоро. Трудно е обаче да се отрече предимството на 3-Series, когато става въпрос за бордови технологии. Също така е очевидно, че BMW и Mercedes имат доста по-добре изглеждащи пера за скорости, докато при S4 те изглеждат пластмасови и едва забележими.

Въпреки всички тези разлики, можем да видим привлекателността на трите интериорни дизайна и няма да се изненадаме, ако качеството на кабината на M340i надмине това в C43, както и S4.

Както можете да си представите, всички те са близки в представянето си. Технически, 2019 Mercedes-AMG C43 има най-много мощ с 390 к.с., докато S4 разполага с 359 к.с.  M340i се нуждае от 4.2 секунди до 100 км/ч., а на Audi му допълнителни 0.2 секунди, а на Mercedes още 0.4 секунди. Увеличението на мощността не доведе до по-добро времев спринта за съжаление.

Предвид всичко, кой от тези три спортни седана бихте предпочели и защо?