Новият Mercedes C-Class се появи за първи път

C-Class

Сега, когато BMW освежи сегмента на спортните седани с G20 3-Series, неговият враг от Щутгарт трябва да отвърне с чисто ново поколение на C-Class, която вече започва тестове по пътищата.

Това е първият изцяло нов прототип на C-Class 2020, появявал се някога пред камерите. Той е напълно камуфлажиран, с доста скрити елементи отпред и отзад.

Когато през 2014 г. се появи четвърто поколение C-Class W205, то приличаше на сегашния флагман W222 S-Class, който беше пуснат в производство през предходната година. Някои хора не бяха толкова развълнувани от философията на Mercedes за копиране на дизайна (по-късно видян и в E-Class), продажбите разкриха коренно друга картинка. Оказа се, че елегантният дизайн в различен размер винаги е добре дошъл.

Би било малко вероятно Mercedes да се откаже от философията си и да направи C-Class 2020 различна от предстоящата S-Class, която се тества от известно време насам.

Прототипът на S-Class 2020, който се появи по-рано тази година, имаше само един голям дисплей зад волана. Това може да означава редица неща. Например, Mercedes може да приложи различен тип дисплей за инфоразвление, който е разположен по-близо до централната конзола, подобно на Audi. Разбира се, този прототип може да не означава нищо конкретно.

Едва ли Mercedes ще вкара всичко в C-Class, което ще видим и в новата S-ка, но поне двойния екран ще е най-малкото, с което ще се похвали модела.

Във всеки случай бордовите технологии трябва да са на ниво, за да се конкурират с G20 3-Series и дори C-Class може да надмине баварците, тъй като ще представи модела си по-късно.

Независимо, че няма информация по отношение на двигателите на новата C-Class, тя ще разполага с широк спектър от бензинови и дизелови агрегати, които ще се съчетаят с хибридни версии. Що се отнася до напълно електрически модел, докладите показват, че Mercedes може да запази тази възможност за бъдещ спортен EQ седан.

C-Class винаги е имала жизнен цикъл от около седем години и е малко вероятно да видим чисто новата кола преди 2020 г. Все пак ако компанията се разбърза, може и да има изненада.