Mercedes S-Class 2020 се появи за първи път

S-Class

Запознайте се с първия прототип на Mercedes S-Class 2020 г., който бе заснет, като прикрива по-изтънчен дизайн под тежката си маскировка.

Прототипът беше забелязан от шпионски фотографи, след като конвой от настоящи модели от S-Class, заедно с Audi A8 и BMW 7-Series преминавал по пътя. Ако това не е достатъчно, за да заподозрем нещо, не знаем какво е.

Въпреки факта, че има много малко информация относно S-Class от следващото поколение, ще ви разкажем всичко, което знаем.

За начало вероятно моделът ще внедри новия дизайнерски език на германския автомобилен производител, който бе разкрит с изцяло новата CLS, а наскоро и изцяло новата A-Class. Ако погледнете внимателно облицовката на купето, ще забележите как капакът ще се стеснява повече към решетката, но също така и как изглежда, че няма значителни гънки по профила на автомобила.

Сегашната S-Class има три чупки, едната е на нивото на рамото, другата е точно под дръжките на вратите, а третата започва точно след предната арка на колелото, близо до прага. Междувременно фаровете изглеждат разположени по-ниско от тези на сегашната кола, обгръщайки евентуално по-широка решетка, а задните светлини може да са хоризонтални, а не капковидни, каквито виждаме в днешно време.

Не се знае много по отношение на серията двигатели в S-Class 2020, но можем да очакваме множество бензинови и дизелови агрегати, заедно с хибридни и напълно електрически версии още при дебюта, или по-късно в някакъв момент.

Това, което знаем, е, че Mercedes има предимство, когато става въпрос за безопасността и свързаността на технологии в този сектор, тъй като новото поколение A8 е вече тук, а BMW ще направи само фейслифт на 7-Series в близко бъдеще. Според шефа на Mercedes отдела по развитие Ола Келениус, S-Class  2020 г. ще бъде „първият автомобил с ниво 3 в автомобила, където  доста елементи от шофирането ще бъдат самостоятелни.“ Нива 4 и 5 са ​​все още доста далеч.