BMW M340i 2020 предшества бъдещото M3

M340i

С пускането на новата 3-Series, ентусиастите от цял ​​свят нетърпеливо очакват пристигането на новото M3. И ще трябва да почакат още малко. Но това междувременно би трябвало да запълни празнотата.

Това е новото M340i и е най-мощният не-М 3-Series, който BMW някога е правил. Той се очаква да дебютира на автомобилното изложение в Лондон по-късно този месец, но баварската компания ни даде снимки за размисъл.

„Сърцето“ е 3.0-литров 6-цилиндров twin-scroll двигател, който му позволява да опиоми 382 к.с. и въртящ момент от 500 Nm. Тази мощност е по-голяма от всичко, с изключение на последните две M3, и има повече въртящ момент от всички без последното M3.

Пълните спецификации все още предстои да бъдат обявени, но BMW казва, че новият M340i xDrive ще може да достигне 96,5 км/ч само за 4,2 секунди. Както е характерно за германските автомобили, максималната скорост остава електронно ограничена до 249 км/ч.

Мощността се предава към задните колела (или на четирите в xDrive версията) чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия. Освен това M340i има M Sport окачване или активно такова, електронен диференциал и усъвършенствани спирачки с размер от 348 мм отпред (с 4-бутални апарати) и 345 мм отзад.

Както можете да забележите, M340i е визуално подобрен както отвътре, така и отвън. Всичко това в допълнение към характеристиките, които видяхме в последната 3-Series, обещават един чудесен спортен седан.

Цената все още предстои да бъде обявена, а топ версията M3 ще бъде пусната следващото лято.