3-Series

Изцяло новото G20 3-Series на BMW трябва да покрие големи очаквания, тъй като предшественикът F30 беше един от най-динамичните и най-продаваните автомобили в своя сегмент.

Първото, което впечатлява е размерът. Новата 3-ка е с 85 мм по-дълга от предшественика си, с дължина 4,709 мм. Тя е и с 16 мм по-широка и само с 1 мм по-висока. Междувременно, междуосието е нараснало с 41 мм до 2851 мм – най-голямото в своя клас.

Визуално, G20 също е по-внушително от F30, благодарение на четирите линии на капака и тези отстрани. Клиентите ще могат да избират между два неметалик цвята и десет металик такива, включително Vermont Bronze и новия Portimao Blue, който е уникален за M Sport версията.

Като цяло, новата 3-Series има широка, ниска и агресивна външност, която наистина напомня на по-голямата 5-Series от гледна точка на дизайна.

Тъй като 3-Series е най-новият премиум спортен седан, естествено е да има преимущество по отношение на технологията.

3-Series

Имайки предвид това, базовата версия SE се отличава с LED завиващи фарове, BMW Light Carpet, интериорно осветление с 11 цвята, камера за заден ход, електрически сгъваеми огледала, тризонов климатроник и подобрена шумоизолация. Коженият спортен волан може да се използва с BMW Live Cockpit и неговия 8,8-инчов инструментален клъстер.

SE моделът получава специални предна и задна броня, 17-инчови джанти (или 18-инчови като опция), подложки на праговете и LED фарове за мъгла. Sport версията добавя черни акценти по прозорците, решетката и отворите за въздух и 18-инчови джанти. Интериорът се предлага с висококачествени черни материали, спортни/отопляеми седалки и кожа Vernasca.

Не на последно място е и моделът M Sport, който включва гореспоменатите екстри, спортни седалки, кожен М волан, черен таван, алуминиеви детайли, отопляеми кожени седалки и новия BMW Live Cockpit Professional с 12,3-инчов цифров инструментален клъстер, 10,3-инчов централен инструментален дисплей и новата операционна система ID7 на BMW.

3-Series

Системата Active Guard Plus се предлага стандартно за всички модели и включва информация за ограничението на скоростта, предупреждение за напускане на лентата, предупреждение за сблъсък и пешеходци, както и система за контрол на скоростта. С Driving Assistant Professional пакета ще получите активен круиз контрол със Stop & Go функция, асистент за поддържане на лентата с активна защита от странични удари, система за предупреждение и грешна посока и предупреждение за автомобили в близост.

Последното поколение head-up дисплей на BMW е допълнителна опция и е наличен като част от пакета Technology. Системата се гордее със 70% по-голяма прожекционна зона от тази в настоящата 3-Series, плюс подобрени функции.

3-Series не би било истинско BMW, ако не се държи като такова. Все пак това е един от най-основополагащите модели и сме сигурни, че компактният седан ще бъде отличен.

Гамата от двигатели включва 4-цилиндровите агрегати, използвани в моделите 320d и 330i. Първият разполага с TwinPower Turbo 2.0-литров 4-цилиндров мотор, който произвежда 190 к.с. и въртящ момент от 400 Nm и достига 100 км/ч за 6.8 секунди (7.1 с ръчна кутия). 330i, от друга страна, има 258 к.с. и същия въртящ момент от 400 Nm и ще се справи за 5,8 секунди.

M340i и M340i xDrive M Performance ще пристигнат през пролетта на 2019 г., като ще разполагат с 6-цилиндров двигател с 382 к.с. и въртящ момент от 500 Nm, достигайки до 100 км/ч. за около 4,2 секунди.