Ударна група от мощни автомобили, включващи Porsche 911 GT2 RS, Ford GT, Mercedes-AMG GT R и Lotus Exige Cup 430, беше събрана на пистата Anglesey, за да се разбере кой може да запише най-бързо време за обиколка.

Списание Evo събра четирите модела, сложи им еднакви гуми (Michelin Pilot Sport Cup 2, ако питате) и качи Стив Сътклийв зад волана.

Бихте очаквали, че Ford GT ще бъде сериозен кандидат за победа в това състезание и няма да сбъркате; американският суперавтомобил е по същество истински състезател от Le Mans с 647 к.с. и най-екстремната аеродинамична система.

Porsche 911 GT2 RS пък е 911 с 690 к.с. и пълната гама от модификации на Porsche, които правят GT2 RS един от най-бързите производствени автомобили за писта, независимо от цената.

Mercedes представи един от най-вълнуващите си суперавтомобили – AMG GT-R, показвайки колко голям потенциал е скрит в по-нормалните модели. Това е и единственият с двигател пред пилота, но това не оказа влияние на времето му.

Lotus Exige Cup 430 е най-малката кола от групата и без да е изненада най-леката, като тежи едва 1055 кг. V6 с механичен компресор доставя 430 к.с., но това е достатъчно, за да постави Lotus в същата лига с другите три.