Ето, че дойде и последната част от материала ни за Автосалон София 2019 г. Останалите статии можете да видите тук, тук и тук.

Ford

Ford дойдоха с едни от най-способните си модели в момента на пазара. Performance отделът им се погрижи да зарадва посетителите с Fiesta ST, който е и най-продаваният спортен автомобил в Европа. Чисто новият Focus ST също заемаше централно място, но най-голям интерес предизвика Mustang. Най-продаваният спортен автомобил в света респектираше със своя 5.0-литров V8-мак с 435 коня. Focus седан и Mondeo хибрид заинтригуваха по-спокойната част от феновете на марката. Малкият SUV EcoSport също привлече погледите, главно с агресивния си дизайн. На показ бе и абсолютният шампион при двигателите с множество награди – 1.0-литровият EcoBoost.

Volvo

Volvo впечатлява с програмата си за скоростна електрификация. Видяхме първият изцяло електрически модел на марката – XC40. Моделът дойде в R-Design T5 спецификация с 247 конски сили. До него бе изложен спортният седан S60, чийто дизайн направо ни заби в земята. Обновеното XC90 също се представи за първи път на българския пазар, както и познатото ни XC60. Респектиращият модел при седаните, S90, пък гордо позираше на заден фон.

Jaguar

Jaguar събираха големи тълпи през повечето време. Интересен за българския потребител се оказа седанът XE, който впечатлява и с визия, и с представяне. Изцяло електрическият I-Pace бе в центъра на щанда на британската марка, като не остави съмнение, че е много способен. 470-те километра пробег и невероятното му ускорение няма как да не ви впечатлят. Останалите SUV-ове F-Pace и E-Pace допълваха премиум картинката в компанията на красиви момичета около тях.

Land Rover

Range Rover Evoque, превърнал се в един от най-успешните модели на марката беше основен акцент. До него, премиерно се появи новият Discovery Sport, чиито 7 места го правят изключително практичен. Нямаше как да се мине без супер луксозните и големи Range Rover и Range Rover Sport. Със сигурност, те ще се запечатат в съзнанието на хората, като едни от най-луксозните SUV-ове на това изложение.

Rolls Royce

Хипер луксозната марка дебютира на Автосалона в София. При първата си изява, Rolls Royce показа един единствен автомобил, но какъв само беше той. Свръх луксозният и голям SUV, Cullinan, който се появи миналата година беше звездата на щанда и най-скъпият експонат на автосалона. С цена от половин милион лева, той с лекота надви конкурентите от BMW, Mercedes и Land Rover. Високите продажби на модела в световен мащаб подтикват Rolls да открият собствено представителство и у нас. Честито на всички, които могат да се сдобият с модел на британската луксозна марка.