Какво видяхме на Sofia Motor Show 2019? – 3-та част

Продължаваме със статия номер 3 от всичко най-интересно от изминалия Автосалон София 2019.

Opel

На щанда на Opel по традиция имаше доста модели. Видяхме някои от най-продаваните и обичани автомобили в изцяло нов облик. Публиката се запозна с чисто новата Corsa, която дойде както с бензинов, така и с електрически агрегат. До нея и правеха компания обновените Astra и Insignia. SUV-овете бяха представени от Crossland X и Grandland хибрид. Товарните Combo Life и Zafira Life допълваха гледката.

Peugeot

Peugeot заемаха непосредствено мястото до Opel. Агресивният им нов дизайнерски почерк привлече доста от посетителите. Те видяха Автомобил на годината – 508 GT, във версия седан и комби. Премиерно за страната се запознахме и с новото 208. И то като Corsa дойде в две версии – с двигател с вътрешно горене и електрически модел. Последният предлага 136 к.с. и пробег от 340 км. Батковците 3008 и 5008 довършваха цялостната картина, заедно с товарния Rifter.

Renault

Щандът на Renault също бе интересен. Освен обновените Clio, Captur и Kadjar присъстваха още куп интерсни автомобили. Електрическото Zoe бе разположено на централно място. Интерес предизвика портът му за зареждане, който се крие зад централната емблема. Встрани от него видяхме супер спортния Megane RS Trophy. Това е може би най-способният хот хеч на предно предаване, съперничещ си със Civic Type R. Clio RS Line също прибави спорт на щанда на франзуците, а елегантността дойде от големия Koleos Initiale Paris.

Skoda

Skoda също впечатлиха с голям щанд и множество нови модели. Големият брой посетители бе впечатлен от новата Scala, която се позиционира между Fabia и Octavia. Последните два модела показаха най-доброто от себе си като видяхме комби версия и на двете. Относно Scala, моделът се предлага с 3-цилиндров мотор със 115 конски сили и би бил перфектен за градски условия. Големият Superb също намери място, но не той бе звездата на чехите. Новата им гама SUV-ове бе на преден план. Започвайки с малкия Kamiq, той без съмнение ни привлече със смелия си дизайн. Продължаваме с по-големия Karoq, който ще ви спечели с 4х4 задвижване. Накрая стигаме до Kodiaq RS, чиито 240 коня ще ви се сторят предостатъчни.

Seat

Испанската марка ще се запомни с доста смелите си модели, както и представянето на новата си подмарка – Cupra. Първо започваме с традиционните Seat-и. Видяхме големия SUV – Tarraco, както и по-малките Ateca и Arona. Последният дори дойде с фабрично задвижване на газ. Ibiza и Leon бяха непосредствено до тях, но нека се върнем на Cupra моделите. Seat Leon ST Cupra, има всичко необходимо да се превърне в любимец на публиката. Имаме смел дизайн, комби функционалност, 4х4 задвижване и 300 коня от 2.0-литров бензин. Да не забравяме и 7-степенния DSG автоматик. Първият изцяло Cupra модел бе Cupra Ateca, който не се различава от Leon ST Cupra откъм задвижване. Но вижте само тази визия. И новата емблема. Ние сме фенове, а вие?

Ssangyong

Ssangyong дойдоха и показаха адски много SUV-ове. Всеки един от тях може да предложи 4х4 задвижване и свеж външен вид. Ако искате да избягате от класическите високи автомобили, това е марката за вас. Korando и Rexton са добре познати на нашия пазар, като идват с нова визия. По-малките Tivoli и XLV допълваха щанда на корейците, внасяйки свежест и градски комфорт.

Subaru

Subaru впечатлиха посетителите на изложението с наполовина разрязан и с показани вътрешности Forester e-Boxer. Хибридният SUV разкри двигателя и купето си по невиждан за мнозина начин. Разбира се, имаше го и в напълно завършен вид, заедно с другия хибрид XV. До тях бе поставен Outback, както и новото комби на марката – Levorg. То се предлага с 2.0-литров боксер със 150 коня. Без изключение всички модели на Subaru бяха със ситема с 4 задвижващи колела.

Suzuki

На щанда на Suzuki изпъкваха новото Swift хибрид, което не се съмняваме, че е адски забавна машина и малкият сладък SUV – Jimny. Компания им правеха градският мъник Ignis и големите Vitara и S-Cross.

Toyota

Японската компания показа много новости, но общото между всичко на щанда им бе бруталният дизайн на автомобилите. Всяка една Toyota крещеше смело „Хей, вижте ме!“. Като започнем от малкото Aygo и преминем през Yaris и Corolla. Акцентът бе върху последната, която дойде в много версии – хечбек, седан, комби, чист бензин, както и хибрид. Хечбек версията много ни допадна, главно заради агресивния дизайн и комбинираната обща мощ от 153 коня. Седан версията също имаше хибриден представител, но интересното бяха разликите в дизайна спрямо хечбека. Prius хибрид с обновената си визия също намери своето място, а в центъра видяхме новото за еврпейския пазар Camry. Голямата лимузина получи доста високи оценки, като не се съмняваме, че ще бъде хит в класа си. От страна на SUV-овете блестяха радикалният CH-R, също в хибридна форма, както и RAV 4. Гигантският Land Cruiser подчертаваше премиум насочеността на Camry.

Volkswagen

Германците дойдоха, за да докажат защо са една от най-любимите марки в страната. Безспорно, SUV треската е обхванала и тях, тъй като ни представиха 4 (четири) модела. Малките T-Roc и T-Cross са сравнително нови на пазара у нас, но ще ги срещаме все по-често по улиците. Обновените Tiguan и Touareg също бяха там, като без съмнение впечатлиха с визия. Arteon, който колкото повече гледаме, толкова повече харесваме заемаше централно място, а до него бе изложен новият Passat. Версия седан и комби показаха най-доброто на бъдещите си клиенти. Видяхме и „зелените“ Golf и Caddy TGI, работещи на газ.