Какво видяхме на Sofia Motor Show 2019? – 2-ра част

Продължаваме с втора част от всичко най-ново и интересно от изминалия Автосалон София 2019 г.

Jeep

На щанда на Jeep безспорно блестеше 4-вратата версия на новия Wrangler, който смело се беше възкачил на импровизиран подиум. Освен него видяхме и Renegade в много приятен оранжев цвят. Компания му правеха обновените Compass и неостаряващия Cherokee.

Kia

Kia извадиха всичко, с което разполагат. Там можете да намерите автомобил за всеки вкус. От спортни машини, през екологични хибриди до градски SUV-ове. Малките Picanto и Rio бяха обградени от сериозните ProCeed и Stinger. Последният заслужава внимание с неговите 366 к.с. и 4х4 задвижване. Те му осигуряват време до 100 км/ч. за едва 5.5 секунди. Да не забравяме новия Stonic и xCeed. Малките кросоувъри със сигурност ще намерят своите фенове. Електрическите Niro И Soul пък обръщат нова страница в историята на марката и очертават пътя към бъдещето. Двата модела разполагат с електромотор с 204 к.с. и са тотално лишени от вредни емисии. Там някъде се промъкват и агресивният Sportage и големият Sorento.

Lexus

Щандът на Lexus със сигурност беше един от най-посещаваните. Видяхме множество хибридни модели, като впечатление правеше лимузината ES 300h. Редом до нея бяха строени SUV-овете RX, UX и NX. Без съмнение, обаче, звездата там беше спортното купе LC 500. То привличаше най-много погледи и всеки искаше да го снима. Забележителните му характеристики го превръщат в истинкси спортен автомобил, а дизайнът му придава неповторимо усещане за лукс. Неговите 477 коня ще ви залепят за седалката и ще ви изстрелят до 100 за едва 4.7 секунди. Всичко хубаво, все пак си има цена. Тук, тя не е никак ниска, почти 200 000 лева. Все пак говорим за Lexus.

Mahindra

Със сигурност, мнозина не са чували за индийския производител. Той бе представен от двата модела KUV100 и XUV500. Компактните кросоувъри се предлагат на разумна цена и със сигурност ще набират популярност в страната ни.

Maserati

Италианците от Maserati дойдоха с три автомобила, но какви само! Quattroporte е чудесна лимузина, съперничеща си с най-доброто от Германия, чийто дизайн веднага ни спечели. Новичкият SUV Levante гордо стоеше зад нея. На преден план, погледите събираше GranTurismo. Познатото GT купе съчетава агресивен италиански дизайн и представяне, достойно да ви изплаши. Неговият V8 агрегат предлага 460 кончета, които са напълно достатъчни за 4.7 секунди до 100 км/ч. Цветът му беше интересен синьо-лилав мат и го направи още по-фотогеничен.

Mazda

Темата на щанда на Mazda бе червено. Освен червеното осветление, което вкарваше допълнителен драматизъм, повечето изложени автомобили също бяха във въпросния цвят. Най-вече се открояваха новата Mazda3 във версия хечбек и седан и малкият кросоувър CX-30. Нямаме търпение да се запознаем с двата модела отблизо. До тях видяхме Mazda6 като седан и комби и останалите градски SUV-ове на марката – CX-3 И CX-5. Mazda2 допълваше картината на конвенционалните автомобили. Най-отпред пък бе изложена MX-5 последно издание, която бе решена в чудесно портокалово оранжево. Нейното ниско тегло си остава запазена марка и я превръща в неостаряващ автомобил за забавление. 180-те коня пък са напълно достатъчни.

Mercedes

Щандът на Mercedes традиционно събра адски много фенове на марката, но и не само. Видяхме много нови модели, като ще започнем от най-малките. Новата A-Class бе представена във форма седан, но сякаш бе засенчена от CLA Coupe. Двата автомобила са идентични и се чудим дали не биха си изяли пазарния дял. Както и да е, CLA със сигурност привлече повечето гости на Автосалона, пък и матовата му сива боя допринесе за това. GLC бе представен, както в конвенционална форма, така и във версия купе. Последната бе AMG 43, която предлага V6 3.0-литров агрегат с 390 коня и 4х4 задвижване. GLE и GLS допълваха SUV групата, разбира се в компанията и на новичкия G 63. Новото „кубче“ идва с 4.0-литров „осмак“ и 585 конски сили и ускорение до 100 като на спортен автомобил – 4.5 секунди. Говорейки за спортисти, не можем да подминем истинският „суперкар“ с 4 врати GT 63 S. Задвижването в него е същото като в G63, но конете са повишени до 640. Това се отразява и на придвижването по права линия, което е светкавично – 3.2 секунди до 100 км/ч. От лимузина с 4 врати…. Гвоздеят обаче бе суперспортният GT R Pro, който е живо олицетворение на добрата работа на AMG подразделението. Спортният му характер бе подчертан от красиви зелени линии, минаващи по цялото му купе. Цената му от 477 220 лева го превърна във втория най-скъп автомобил на салона.

MINI

MINI блеснаха с два интересни модела. Единият се оказа хибрид, Cooper S E Countryman Plug-in Hybrid. Последният да затвори вратата. Вторият бе спортният John Cooper Works версия, решен в жесток зелен цвят. 306-те му конски сили и задвижването на всички колела го превръщат в истински хот хеч, готов да се сбори с най-добрите на пазара.

Mitsubishi

Mitsubishi представиха само и единствено SUV-ове. Видяхме малкият ASX и караните от нас Eclipse Cross и Outlander. Последният бе представен и в Plug-in хибридна версия, до която също имахме късмета да се докоснем. Двата електромотора в комбинация с 4-цилиндровия агрегат доставят обща мощ от 312 к.с. Не е зле.

Nissan

Nissan ни изненадаха приятно, като показаха чисто новия Juke. Това се оказа и първа официална премиера на модела, така че бяхме късметлии, че се докоснахме до него. Новият му дизайн със сигурност впечатлява, като класическите за модела детайли си остават, но сякаш го правят още по-привлекателен. Редом до него видяхме новата Micra, която ни впечатли с размерите си. Доста по-просторна и красива, няма как да не се хареса. Електрическият Leaf и SUV-овете Qashqai и X-Trail допълваха щанда. На преден план, пък място си бе намерил спортният GT-R. Освеженият спортист винаги има с какво да впечатли, въпреки възрастта си. Традиционно, край него се въртяха фенове на спортните японски автомобили и доста младежи.