Ето как ще изглежда BMW Z4

Z4

BMW се насочва към официалното разкриване на новия Z4 Roadster и патентовани изображения, за които се твърди, че показват пълната продуктова версия на новия двуместен спортен автомобил, са изтекли онлайн.

Това е първият път, когато можем ясно да видим как ще изглежда новото Z4. Както се очаква, производствената версия заема доста от миналогодишния концепт.

Според тези патентовани изображения – показани от Autoweek.nl – новото Z4 ще запази класическия дълъг нос, къса задница и мек таван, като кабината седи по-близо до задния мост, а предната част е доминирана от широката бъбрековидна решетка на BMW.

BMW наскоро разкри някои подробности за предстоящото Z4, като спомена, че топ версията ще е M40i. Най-бързият роудстър ще бъде задвижван от нов „изключително мощен“ 6-цилиндров двигател. Последните съобщения говорят за 3.0-литров двигател с две турбини, който произвежда между 360 к.с. и 380 к.с.

Предстоящото BMW Z4 M40i ще включва и понижено спортно окачване с електронно регулирани амортисьори, заедно с нов преден мост и заключващ се заден диференциал. BMW обещава, че новото Z4 ще бъде „чистокръвен роудстър“. Ще бъде интересно да видим дали новият баварски Z ще се превърне в истински конкурент на Porsche Boxster, като се има предвид, че шасито е съвместно разработено с Toyota, тъй като ще бъде използвано и в новата Supra.

„Високото ниво на якост на купето и твърдото окачване осигуряват перфектната основа за настройка, която гарантира качествата на истински спортен автомобил от гледна точка на прецизността на управлението, както и на надлъжното и напречното ускорение“ – зави специалистът по окачването Йон Ас Вас преди седмица.

Новият роудстър се очаква да бъде разкрито това лято и да дебютира на автомобилното изложение в Париж тази есен.