BMW Z4 M40i 2019 е разкрит

Z4

BMW пусна първите снимки и видео на Z4 Roadster 2019.

Показан като концепта Z4 миналата година, моделът понастоящем е подложен на окончателно тестване, а BMW каза, че роудстърът скоро ще излезе на пътя. Компанията също обеща, че колата ще бъде разпознаваема като „чист роудстър“ с дълъг капак, къси надвеси, нисък център на тежестта и традиционен мек покрив.

По-внимателно разглеждане на снимките разкрива, че Z4 M40i ще има агресивна предна броня и отличителна решетка. Като се движим по-назад, можем да видим полегато предно стъкло и вентилационни отвори на предните калници. Дизайнерите също така предлагат тънки задни светлини, двойи накрайници на ауспусите и надупчена задна броня.

BMW не дава информация за спецификациите, но потвърди, че Z4 M40i ще разполага с нов 6-цилиндров двигател, който е „изключително мощен“. Компанията отказва да споменава номера, но предишни доклади предполагат, че моделът ще използва 3.0-литров двигател с две турбини който развива около 385 к.с.

Независимо от окончателната мощ на двигателя, BMW потвърди, че Z4 M40i ще бъде оборудван с по-ниско спортно окачване, което има електронно контролирани амортисьори. Автомобилът ще има и нова предна ос, спортна спирачна система и заключващ се заден диференциал. Други акценти включват леките алуминиеви джанти.

Тестът разкрива, че новият Z4 ще предложи „осезаемо увеличаване на спортния стил“. В частност, компанията казва, че моделът ще бъде по-гъвкав и прецизен, но все още удобен.

Според специалиста по окачването на BMW Йос ван Ас „Концепцията на новото BMW Z4 е насочена постоянно към гъвкавостта и динамиката на шофиране. Високото ниво на твърдост на купето и доста твърдото окачване осигуряват перфектната основа за настройка, която гарантира качествата на истински спортен автомобил от гледна точка на прецизността на управлението, както и на надлъжното и напречното ускорение.“

BMW отказа да каже кога ще бъде представен Z4, но предишните доклади предполагат, че колата може да бъде представена още това лято. Тогава трябва да се появи на автомобилното изложение в Париж през есента.