Toyota казват, че новата Supra няма да е евтина

Supra

Въпреки че знаем, че новата Toyota Supra скоро ще се появи, японската марка не дава информация за много важни детайли. За щастие, от интервюто, проведено от AutoRAI с европейския вицепрезидент за научноизследователска и развойна дейност на Toyota, Джералд Килман разбрахме малко повече.

Докато говореше с медията, Килман разкри, че моделът Supra 2019 ще се различава от сегашния GT86 и това включва и цената.

„Няма да е евтина кола. Ще има ясна разлика между GT86 и Supra. GT86 остава спортен автомобил на достъпна цена, Supra се превръща във високопроизводителен модел“, разкри Килман.

Невъзможно е да се знае колко ще струва новият модел на базата на тези изявления, но потребителите не трябва да се изненадват, ако видят цена над $ 60,000. В интерес на истината, предишното поколение Supra twin-turbo струваше около 80 000 долара в днешните пари.

Отвъд цената на автомобила, Килман потвърди, че няма да има хибридна версия за спортиста в бъдещите планове. Вместо това, колата ще се продава само с бензинов двигател, чиито параметри остават непотвърдени.

Нашите източници, обаче, предполагат, че това е 3.0-литров турбо 6-цилиндров двигател с около 335 к.с. при 5500 об/мин. и въртящ момент от 450 Nm. Това би трябвало да бъде достатъчно, за да ускори новото купе до 100 км/ч. за по-малко от 4 секунди. За съжаление няма да се предлага ръчна скоростна кутия, а само с трансмисия с двоен съединител.