Евтиният електромобил на VW ще се казва ID.3

ID.3

Конкурентът на Tesla Model 3 от Volkswagen семейстово ще получи името ID.3 и ще бъде представен на автомобилното изложение във Франкфурт през септември 2019 г.

„3“ означава, че той принадлежи към компактния клас, както и че е третият основен модел на марката от стратегическо значение след Beetle and Golf.

Тези, които искат да притежават ID.3, могат да заплатят възстановим депозит от € 1,000. Цената на автомобила е под € 30,000 в Германия преди субсидирането и ще се предлага с три варианта на батерията.

Базовият модел може да измине до 330 км с едно зареждане, докато останалите две версии ще се справят с 420 км и 550 км, съответно, според новия цикъл на WLTP.

ID.3

„С ID.3 ще въведем трета основна глава от стратегическо значение в историята на нашата марка, следвайки Beetle и Golf. С него правим електрическия автомобил подходящ за масова мобилност ”, каза брандовият шеф на марката Volkswagen Юрген Стакман. „Първоначално ще електрифицираме Европа с ID.3 и след това другите региони с допълнителни електрически модели от ID семейството.“

Отбелязването на началото на предварителните резервации в Европа идва със специално издание на електрическия автомобил, наречено ID.3 1ST, на цена от по-малко от € 40,000. То се предлага със среден размер на батерията, четири цвята и три нива на обзавеждане и разполага с комплексно оборудване като по-големи колела, гласов контрол и навигационна система. ID.3 1ST Plus добавя двуцветен дизайн отвътре и отвън, а Max версията предлага панорамен стъклен покрив и реалистичен head-up дисплей.

Volkswagen ще направи 30 000 единици от ID.3 1ST, а производството ще започне в края на годината. Първите автомобили ще бъдат доставени на клиентите в средата на 2020 г., които ще ползват безплатно зареждане първата година с ограничение от 2000 кВтч.

ID.3 е първият член на новото ID семейство. Всички коли ще носят ID в името си, придружено от определени номера на модела. Освен хечбека, VW ще пусне и други електромобили, като ID. Crozz, ID. Vizzion и ID. Roomzz.