VW ID Roomzz заплашва мястото на Touareg

Roomzz

VW разкри шестия ID концепт на автомобилното изложение в Шанхай. ID Roomzz е най-големият член на електрическата фамилия, въвеждайки триредов SUV и умно подреден интериор.

Производствената версия на VW ID Roomzz, която вече беше потвърдена за 2021 г., ще бъде разположена над ID Crozz в гамата и ще предлага повече интериорно пространство от Touareg благодарение на превъзходното си купе.

То ще се базира на по-голяма версия на платформата MEB на VW, като концепцията включва междуосие от 2,965 мм и плъзгащи се врати.

Задвижването комбинира два електродвигателя за комбинирана мощност от 302 к.с., което позволява на ID Roomzz да достигне 100 км/ч. от спряло положение за 6.6 секунди. Максималната скорост е ограничена на 180 км/ч.

Roomzz

Батерията ще се предлага с капацитет от 82kWh и е монтирана под пода, като дава най-големия ID модел пробег от 450 километра по-строгия цикъл WLTP. Съвместимостта със 150kW DC бързо зареждане също позволява на ID Roomzz да зареди батерията си до 80% за около 30 минути.

Интериорът на новия ID Roomzz ще се предлага с много конфигурации на седалките, предлагащи по-голяма гъвкавост и усещане за кресло, когато автономните системи от ниво 4 са активирани. Кокпитът е изцяло дигитален и покрит със стъкло, като воланът също има напълно цифров дисплей и възможност за прибиране в автономен режим.