VW пусна изображения на електрическия си SUV ID Roomzz

ID Roomzz

Само след седмица ще видим VW ID Roomzz Concept да дебютира на автосалона в Шанхай.

През последните няколко дни, VW пусна няколко снимки на своя глобален медиен уебсайт. Новите изображения разкриват предницата и задницата, както и детайли от интериора и екстериора.

Задната част се отличава с масивна светеща лента, която обхваща цялата ширина на автомобила. Задните светлини са по краищата ѝ, а останалата част може да бъде осветена както е показано в GIF-а по-долу. Логото на VW също ще свети.

ID Roomzz

Вътре, VW ID Roomzz разполага с масивен дисплей, който започва от лявата страна на таблото и продължава отвъд (хипотетичната) централна конзола. Предполага се, че този голям екран включва както панела с прибори, така и екрана на инфоразвлекателната система, а вероятно и други функции на автомобила.

Друг интригуващ детайл е воланът, който на снимката изглежда е в пълно автономно положение. ID Roomzz е способен на ниво 4 автономност и следователно не изисква активно участие на водача в режим ID Pilot.

VW казва, че името на концепта идва от променливостта на интериора на автомобила. Автомобилният производител описва ID Roomzz като „многопроменлив завършен модел“, който може да се похвали с „напълно нови конфигурации на седалките, висококачествени материали и персонализирано осветление“.

Концептът ще представи голям електрически SUV, планиран за Китай през 2021 г., преди да пристигне и на другите пазари. Производственият модел ще бъде флагманът на електрическото ID семейство на VW и ще използва същата MEB архитектура, както останалите електромобили, които концернът представи досега.