Дали да очакваме ребрандирано Audi R8 като Seat?

Seat

Вероятно в даден момент някой от Volkswagen Group даде идеята за суперавтомобил от марката Seat.

По очевидни причини обаче тази идея едва ли ще се осъществи. И дори да е така, би било доста странно да имате испанско копие на немски суперавтомобил – който споделя много с италиански екзотичен автомобил, а именно Lamborghini Huracan.

Всички знаем, че Audi има силата да расте и да предлага подобни автомобили, докато Seat се опитва да постигне свеж тласък с нови SUV-ове.

Независимо от това, художникът Борха Перез Лорен преобразува R8 в Seat. Предният край на автомобила получава по-тясна решетка, подобна на останалите автомобили на испанската компания, нови фарове с вградени LED DRL, модифицирана задна броня и нови задни светлини.

Тъй като R8 се предлага само с един двигател – 5.2-литров V10, той ще захранва и въображаемия суперавтомобил на Seat. За смаляване на разходите, вероятно ще трябва да се откажат от задвижването на четирите колела в полза на по-опростено задвижване на задните колела, подобно на R8 RWS.

Трябва да признаем, че промените не изглеждат зле, но тъжната истина е, че Seat все още има много дълъг път, преди да създаде подобен суперавтомобил. Дори спорният автомобил да не успее скоро време, този свиващ се сегмент едва ли ще позволи това да се случи изобщо.

Добрата новина е, че SUV-овете изглеждат доста прилично, така че ако се продават добре, може би един ден „испанската Alfa Romeo“, както VW Group обича да мисли за Seat, наистина ще пусне нещо наистина вълнуващо.

Seat