Слухове за нов SEAT SUV го тласкат към Женева

Tarraco

След пускането на Ateca и Arona, Seat подготвя още един SUV, който вероятно ще бъде наречен Tarraco.

Информацията идва от AutoMotorUndSport, който цитира „добре информирани източници“ и твърди, че името Tarraco е било избрано от останалите предложения, които са Alboran, Aranda и Avila.

Тарако е древното име на Тарагона, град в Каталуния, Испания и бивше римско селище. Намира се на брега на Средиземно море, на юг от Барселона, има население от около 130 000 души.

Споделяйки платформата си със Skoda Kodiaq и малко по-малката Ateca, Seat Tarraco ще се изправи срещу подобните Nissan X-Trail и Hyundai Santa Fe.

Новият SUV ще се предлага с асортимент от бензинови и дизелови двигатели, споделяни с други автомобили, произведени от Volkswagen Group. Вероятно ще се появят по-нисък клас модели с предно предаване и 6-степенна механична скоростна кутия, както и AWD система и DSG скоростна кутия с двоен съединител.

Seat ще стъпи и на пазара на електромобилите като по-късно може да се появи  хибрид, PHEV или дори изцяло електрически модел на флагманския SUV на марката.

Производството на новия SUV ще започне по-късно тази година в завода във Волфсбург в Германия и няма да се учудим, ако автомобилната компания реши да го покаже следващия месец в Женева.