Когато Audi разкриха R8 RWS, те твърдяха, че версията със задно задвижване на спортния автомобил със средно-разполжоен двигател е чистокръвната версия на гамата. Нека го сравним с Porsche 911 GT3.

Защото, когато говорим за автомобили, които са направени за ентусиасти, в крайна сметка дискусията винаги ще достигне до царя в сегмента на спортните автомобили с 500+ к.с., задно-разположен двигател и кръгли фарове с GT3 означение.

От началото на това сравнение е съвсем ясно, че ако двете коли бъдат сравнени на писта, Porsche би добавил още една победа към своя дълъг списък, но Autocar реши да сравни GT3 и R8 RWS на пътя.

Това е добре, защото Porsche 911 GT3 си остава великолепен автомобил извън пистата, а Audi R8 RWS ще разкрие по-лесно своя естествен талант.

И двата спортиста са задвижвани от атмосферен двигател с високи обороти, и двата задвижват задните си колела чрез трансмисия с двоен съединител, но дотук техните прилики свършват и започва истинското съревнование.

От една страна имате доказано шаси със средно-разположен двигател и една от най-музикалните изпусктателни системи на планетата, от друга страна имате универсално оръжие, което може да ви пребие, ако не покажете най-доброто от себе си. Кой от двата модела бихте избрали за шофиране по пътя и кой за пистата?