Всичко за Mercedes-Benz CLA 2019

CLA

Mercedes са почти готови с по-малкото 4-врато купе – CLA. Интересно е да видим как компанията ще разграничи модела от сравнително подобния A-Class седан, който беше представен в Китай по-рано тази година.

Подобно на предишното CLA, дизайнът може да бъде описан като смален CLS с детайли от A-Class. Само познавач би забелязал разликите при страничните прозорци, с малко по-голямото задно стъкло и С-колоната.

По-очевидни различия се наблюдават при LED фаровете, решетката в стил A-class и по-гладките повърхности. Виждаме по-малко гънки, тъй като Mercedes-Benz се придържа към по-изчистен стил.

За щастие, интериорът в CLA 2019 ще бъде на по-високо ниво от това на предшественика си. Моделът ще приеме новите цифрови дисплеи от A-Class, воланът от S-class, по-качествени материали и повече пространство за пътниците.

CLA

За феновете на технологиите има MBUX системата за инфоразвлечение с 64 различни опции за осветление, дигитален гласов асистент и подобрена навигация, която използва камера, за да показва пътя, така че никога да не пропуснете отбивка.

Платформата MFA2 на Mercedes предлага задвижващи единици, като тези в хечбека. Те включват 1.4-литров турбо 4-цилиндров двигател със 161 к.с. и въртящ момент от 250 Nm, 1.5-литров 4-цилиндров турбодизел със 114 к.с. и 260 Nm и 2.0-литров турбо агрегат, който предлага 221 к.с. и въртящ момент от 350 Nm.

Мощността ще бъде насочена към предните колела чрез 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Тези, които искат или се нуждаят от допълнително сцепление, могат да разчитат на 4Matic като допълнителна опция за моделите от по-висок клас.

CLA

Дали горните двигатели не са достатъчно мощни? Mercedes-AMG подготвя CLA45 (въпреки че докладите показват, че може да се нарече CLA50) с нов 2.0-литров турбо мотор, който изстисква повече от 400 к.с.

Тъй като Mercedes понастоящем работи върху по-слаб A35 AMG с 2.0-литров турбо агрегат с 300 коня, вероятно ще видим и този вариант в CLA, смалявайки разликата между CLA250 и CLA 45/50.

Моделът е нишов продукт заради купе-подобния си профил, като най-близкият му конкурент е предстоящото BMW 2-Series Gran Coupe.

CLA

Audi A3 е по-традиционен седан, но купувачите често го поставят в същата категория. По същия начин друга алтернатива може да е 1-Series седан на BMW.

Разбира се новият A-Class седан се явява като скрит съперник, въпреки че ще се продава наравно с CLA. По-конвенционалният и не толкова спортен силует може да отдалечи клиентите от бъдещото 4-врато купе.

Очаквайте дебюта на модела по-късно тази година, вероятно на автомобилното изложение в Париж през октомври.