Бруталният Dodge Charger Tantrum с двигател от лодка се нуждае от дом

Tantrum

Dodge Charger от 1970 г. е типичен „muscle“ автомобил, с изграден вече емблематичен статус. Все пак доработките по него продължават и почти 50 години по-късно се появява и най-бруталната – Tantrum.

Превозното средство, за което говорим в момента се продава от Fusion Motors. Колата е създадена от SpeedKore Performance и бе показана на SEMA.

Dodge Charger Tantrum успява да натъпче в себе си 9.0-литров двигател от Mercury Marine Racing с два турбокомпресора, които произвеждат ненормалните 1650 конски сили. Както си личи, това наистина е двигател от лодка, но е свързан с 6-степенна механична скоростна кутия на Tremec.

SpeedKore не приключва само с ненормално голям двигател. Тунерът също извлича максимума от своя опит в областта на въглеродните влакна, като изработва купето наново изцяло от лекия материал. Не е чудно защо колата печели наградата SEMA Gran Turismo, когато беше представена през 2015 г. Автомобилът е управляван дори от Вин Дизел в The Fate of the Furious. Дори Джей Лено успя да се сблъска със страховитата машина.

Fusion Motors не е публикувала офертна цена за бруталния Charger, но заявява, че автомобилът е изминал само 65 км.

Ще са ви нужни много смелост и топки, за да управлявате превозно средство с толкова много мощност и карбоново купе. За огромния и уникален V8 няма и смисъл да говорим. Въпреки това автомобилът бързо ще се продаде и нищо чудно след време отново да бъде обявен на търг за още по-висока цена.