Dodge Charger от SpeedKore ще разтърси SEMA

Charger

Тази година шоуто SEMA ще е домакин на доста силно модифицирани автомобили. Едва ли обаче ще видим много емблематични машини като Charger 1970, чието име еволюира в Dodge Charger „Tantrum“, класически мускул с 1650 к.с.

„Tantrum“ се задвижва от масивен 9.0-литров Mercury Racing двигател с две турбини, а „Evolution“ използва 6.2-литров Hemi V8 с компресор, идващ от модерния Challenger SRT Demon.

Този двигател е обновен, за да достави 966 к.с. на колелата, давайки на автомобила огромно ускорение, като същевременно му позволява да се движи нормално в трафика, заяви вицепрезидента на SpeedKore Дейв Салваджио.

„Evolution“ е най-модерния Charger 1970 в света, благодарение на изцяло карбоновото си купе – от покрива до панелите, калниците, вратите, багажника и капака. Според неговите създатели той е по-„нормален“ от „Tantrum“.

„Целяхме тегло от 1500 кг“, добави Салваджио. „Постигнахме това с нашите карбонови панели, а подът е от алуминий, защото нашата нова стоманена рамка и ролкейдж ще ни дадат необходимата стабилност. Планът включваше и най-новото задвижване на Dodge, за да осигури зашеметяващи конски сили в надежден и управляем пакет.“

Всичко, което не е от карбон в тази кола, е алуминиево, като дръжките на вратите, капачката за горивото и решетката, всички завършени в бронз-никел. Другите характеристики включват 19-инчови предни и 20-инчови задни джанти HRE с Brembo спирачки, Penske 7500 регулируемо окачване и фин бронзов цвят върху карбоновите елементи.

Що се отнася до интериора, виждаме персонализирано табло, централна конзола, кормилна колона, нови педали и горивна клетка и накрая седалки Recaro.