Corvette

На хартия, сравнение между Chevrolet Camaro ZL1 1LE, Corvette ZR1 и Dodge Demon е лишено от смисъл.

Когато Top Gear събра тези три луди американски автомобила, резултатът изглежда очевиден. За наша изненада, обаче, Corvette ZR1 не беше на върха.

За да проведат този тест, британците се отправят към Thermal Raceway в Калифорния и, за разлика от повечето тестове, не става въпрос само за това коя от трите е най-бърза. Тестът беше за цялостно изпълнение и кой би бил най-подходящ за употреба в Европа.

Заместник-редактора Джак Рикс бе зад волана на Corvette ZR1, който отпадна първи. Това идва въпреки факта, че той е най-ориентиран към пистата, изглежда най-лудо и има 6.2-литров V8 с компресор, който доставя 755 к.с. и 970 Nm въртящ момент. От 0 до 100 км/ч отнема 2,85 секунди, а максимална скорост е 341 км/ч.

На второ място се класира Dodge Demon. Изненадващо е да се види, че е победил могъщия ZR1, а неговата скорост по права линия и (относително ниската) цена го правят един чудесн сделка.

Да видим Camaro ZL1 1LE първи сред тримата е нещо неочаквано. Camaro е най-евтиният от триото със своите 15 000 долара и най-слаб. Неговият 6,2-литров V8 предлага 650 к.с. и въртящ момент от 880 Nm. Въпреки това изглежда, че Chevrolet е уцелил кьоравото с ZL1 1LE и е създал автомобил, който може да съперничи дори на Porsche 911 GT3 RS.

Най-добре изгледайте видеоклипа по-долу и споделете какво мислите за трите американски мускула, както и вашата подредба.