camaro zl1 1le

Ако трябва да бъдем честни, до сега не сме се впечатлявали толкова много от промените, които търпят модификациите на Camaro ZL1, докато не видяхме този нов модел Chevrolet Camaro ZL1 1LE

Той е агресивен, мощен и нетърпелв да покаже какво може на пистата. А той може много – защото рецептата 1LE му дава всичко нужно, за да се конкурира с най-добрите трак спортисти в категорията. Новите елементи по спортната версия на Camaro ZL1 включват аеродинамичен пакет, подобрено окачване и пистови гуми Goodyear Eagle F1 Supercar 3R. Промени по компресорния V8 LT4 няма, както и по 6-степенната механична скоростна кутия, но кому е нужно, когато до задните гуми отиват цели 650 к.с.?

camaro автоновини
Какво включва новата аеродинамика?

Честно казано аеродинамика и Chevrolet Camaro не са най-добрата комбинация за съставяне на изречение. Сега обаче ситуацията е коренно различна.
1LE пакетът включва огромно карбоново задно крило, специални въздушни дефлектори и детайли в краищата на предната броня, спомагащи притискателната сила в предната част на колата. Всичко това подобрява значително поведението на колата при бързо влизане в завой и на прави отсечки.

chevrolet camaro zl1
Умно спортно окаване вече не е чуждо на Camaro ZL1 1LE

Управляемостта и в частност характеристиките на окачването винаги са определяни като слаба черта при американските мускули, изключваме няколко модела. Сега инженерите от General Motors са поработили здраво върху тази точка.

Multimatic DSSV окачването съдържа изцяло нови амортисьори, които се саморегулират на височина, също така се променя и ъгълът на наклон на колелата в зависимост от настройката. Три степени на регулиране предлага и задната стабилизираща щанга, а най-приятното е, че когато излезете от пистата и стъпите на нормален път, отново можете да си върнете режима за комфорт.

автомобилни новини
По-широки алуминиеви джанти за спортиста

За пистов автомобил трябват пистови колела. За целта кованите алуминиеви джанти на Chevrolet Camaro ZL1 1LE стават с един инч по-широки и също толкова по-малки в диаметър в сравнение със оригиналните. Гумите, в които са обути вече ги споменахме – Goodyear Eagle F1 Supercar 3R. Те доставят максимално странично сцепление и се затоплят доста по-бързо, а същевременно са и по-леки.


Приблизително с 27 кг е поолекнало купето, благодарение на фиксираната задна седалка, по-тънкото задно стъкло, и новите колела. Това оказва положително влияние на Brembo спирачките, с изписани 1LE инициали на червените им капаци. Освен тях базовата цена включва двузонов климатроник, отопление и обдухване на волан и седалки, както и Bose аудио система.