VW T-Roc R с 300 к.с. ще е по-практичен Golf R

T-Roc R

Вече не е слух. VW T-Roc R ще се появи съвсем скоро след като от концерна съобщиха, че почти готова версия ще се появи в Женева.

Единственото засега изображение разкрива модела с типичните детайли, които можем да очакваме в класически R модел на VW. Без съмнение изпукват огромните отвори за въздух, черно-сребърните джанти, раздутите калници и по-агресивния външен вид на цялото купе.

Volkswagen ще вкара повечето съществени елементи от Golf R в предстоящия T-Roc R. Това означава добре познатия 2.0-литров 4-цилиндров турбо агрегат с 296 к.с., 7-степенния DSG автоматик и система за задвижване на всички колела.

Според производителя, предстоящият T-Roc R ще e „стилен универсален модел, който съчетава комплексността на SUV с динамиката на компактен хечбек.“

Volkswagen няма намерение да спира с разширяването на гамата на T-Roc с R, като наскоро обяви, че подготвя интересен кабрио концепт. Вече изглежда, че народната марка ще представя предимно SUV-ове и все по-малко класически автомобили.

Новият T-Roc се превърна в хит за марката, след като бяха продадени повече от 200 000 броя по света, след пускането му на пазара през ноември 2017 г.

Повече информация, разбира се, очакваме след представянето му на предстоящото изложение в Женева.