Polo GTI R5

Volkswagen Motorsport разкри нов външен вид на Polo GTI R5. Окончателният дизайн се вдъхновява от състезателя на Golf GTI TCR, който се появи с подобна цветова комбинация миналата година.

VW казва, че цветовете и графиките на Polo GTI R5 подчертават връзката между рали версията и стандартните GTI модели. Шарката съчетава червено, бяло и черно с камуфлажен дизайн, който имитира структурата на пчелната пита като решетката на Polo GTI.

Шарката се прилага като фолио, така че клиентите могат да я махнат и да боядисват колата както искат.

Volkswagen Motorsport разработва Polo GTI R5 в продължение на 20 месеца. През това време автомобилът навъртя 10 000 километра тестове при всякакви климатични условия.

Рали версията разполага с 1.6-литров бензинов турбо двигател, който прави доставя 272 к.с. и 400 Nm въртящ момент. Той е свързан с 5-степенна последователна състезателна скоростна кутия, която изпраща мощта към постоянната система за задвижване на четирите колела.

Като се има предвид превъзходството на мощността и сцеплението, рали Polo ускорява много по-бързо от колата, оборудвана с DSG кутия. Спринтът от 0 до 100 км/ч. отнема 4,1 секунди, което прави R5 с 2,6 секунди по-бърз. По-малкото тегло от 1,230 кг също играе важна роля за това.

Първите модели Polo GTI R5 ще започнат да пристигат при клиентите през ноември и ще се състезават в международните и национални рали шампионати.