VW Golf GTI TCR ще се появи тази година

Golf GTI TCR

След като Golf GTI стана жертва на стриктните WLTP правила за емисии, Volkswagen остана само с версията „Hot Pack“ на хот хеча.

Но нещата се променят, тъй като немската автомобилна компания се готви да пусне новият Golf GTI TCR по-късно тази година.

Той няма да бъде базов модел, а дори се смята, че Volkswagen Golf GTI TCR ще е с мощност от 290 к.с. и въртящ момент от 370 Nm. Те ще дойдат от 2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, точно като в концептуалната кола.

Тя бе оборудвана със 7-степенна автоматична DSG скоростна кутия с два съединителя и блокиращ диференциал на предните колела. Що се отнася до крайния модел, той ще следва подобен път, въпреки че може и да видим 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Що се отнася до спецификациите, Volkswagen Golf GTI TCR трябва да стига 100 км/ч. за около шест секунди и максимална скорост от 250 км/ч. или 265 км/ч. без ограничител.

Съдейки по мощността, предстоящият хот хеч ще застане под Golf R, оборудван със задвижване на всички колела и едва 300 к.с., след като трябва да покрие WLTP изискванията.

Клиентите на VW Golf GTI TCR ще имат и доста избор, като по-големи джанти, вентилирани спирачни дискове с различни апарати, адаптивни амортисьори, титаниева изпускателна система Akrapovic и отстранен ограничител на скоростта.