VW Jetta 2019 ще гони скоростен рекорд

Jetta

Volkswagen ще участва на седмицата на Боневил със специална модификация на Jetta, която ще се опита да подобри рекорд за скорост.

Стандартната Jetta не е точно олицетворение за скорост, но тази е силно модифицирана. Започвайки отвън, Jetta-та се отличава с уникална външност, намалена височина и аеродинамични джанти със специални гуми Goodyear. Моделът има и бързо освобождаващ се капак и два парашута.

По-големите промени са в кабината, тъй като почти всичко, с изключение на таблото и централната конзола, е премахнато. Виждаме и ролкейдж, състезателна седалка и нов волан. Автомобилът има и преработен скоростен лост, нов цифров дисплей и противопожарна система.

Volkswagen не дава техническите спецификации, но заяви, че моделът използва модифицирана версия на 2.0-литровия 4-цилиндров турбо двигател EA888 на компанията. Този мотор ще бъде използван в Jetta GLI, а Volkswagen смята, че напомпан, автомобилът ще достигне максимална скорост над 335.503 км/ч. Предстоящият Jetta GLI няма да бъде толкова бърз, но компанията заяви, че състезателната версия ще покаже „потенциалното представяне, което двигателят EA888 може да постигне с модификации“.

Тази конкретна Jetta е построена от THR Manufacturing и Volkswagen потвърди, че моделът има диференциал с ограничено приплъзване, който помага за сцеплението на соленото езеро.

Рекордният опит ще се проведе следващия месец, а изпълнителният директор на Volkswagen за Северна Америка, Хинрих Дж. Вьобкен заяви: „Ние сме доволни от приемането на новата Jetta в Северна Америка. С този опит за рекорд на Боневил, искаме да подчертаем спортните възможности на Jetta и да привлечем клиенти, които се вълнуват от по-мощния Jetta GLI.“

Междувременно купувачите могат да поръчат стандартната Jetta, която започва от $ 18,545. Тя разполага с 1.4-литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 147 к.с. и въртящ момент от 249 Nm.