Новата VW Jetta 2019 пристигна

Jetta

Volkswagen Jetta е един от най-успешните модели в гамата на марката, а новото поколение носи най-доброто със себе си. Jetta 2019 дебютира на автомобилното изложение в Детройт и автомобилът показа някои подобрения, които трябва да увеличат популярността му.

Седмото поколение на Jetta идва върху модулната платформа (MQB) на VW, която дава повече от всичко: повече вътрешно пространство, по-добри показатели за горивна ефективност, способност за по-модерен дизайн и възможност за възползване от по-високите технологии.

Отвън, 2019 Jetta показва по-разчупен стил, но не е коренно различна. Новата разширена решетка доминира на предната броня, която е заобиколена от С-образни LED фарове. Насеченият капак също е хубав детайл. По протежение, полегатият покрив дава на седана силует като купе – отново, нищо лудо – докато промените в задния край са много по-малки: нови задни светлини, накрайници и изваяна задна броня.

Jetta

Преминаването към платформата MQB даде на Jetta нови измерения. Тя е по-дълга, по-голяма и по-висока от преди. Предният надвес е по-къс, а задната част е нараснала, което би означавало повече багаж, но капацитетът на товара остава същият. Нарастването на общия размер позволява на Volkswagen да създаде по-просторна кабина, която също е преработена.

Кабината на Jetta е по-престижна, благодарение на висококачествени материали, 10-цветно осветление в интериора, както и трапецовидни дизайнерски детайли – като вентилационните отвори. Преработената централна конзола вече разполага с по-голям екран – точните размери все още не са ясни – той е под ъгъл към шофьора и  стои по-нагоре. Новият, цифров кокпит на VW замества стария инструментален панел на седана за по-голям комфорт.

Въпреки скосената покривна линия, VW твърди, че Jetta предлага повече място отвътре. Мястото за главите, коленете и рамената са се увеличили спрямо предишния модел. В допълнение към по-просторния интериор, списъкът с функциите за безопасност на Jetta също нараства. Автономно аварийно спиране, предупреждение за челен сблъсък, адаптивен круиз контрол, наблюдение на сляпа точка със сигнализация и система за поддържане на лентата са част от опциите.

Jetta

Докато Jetta показва нов външен вид и по-качествен интериор, двигателят под капака остава непроменен. Мощността на седана идва от 1.4-литров турбо 4-цилиндров двигател, който произвежда 148 к.с. и въртящ момент от 250 Nm. Старата 6-степенна автоматична скоростна кутия е заменена с 8-степенна такава. 6-степенната механична скоростна кутия остава стандартна.

Въпреки всички промени, цената на Jetta е намаляла, макар и не съществено. Jetta 2019, която ще се продава в САЩ през второто тримесечие на годината, ще започне от $ 18,545. Това е със $ 100 по-малко от предходния модел. Автомобилът ще бъде на разположение в шест различни варианта: S, SE, SEL, SEL Premium и R-Line.