VW продължава с разкритията на Jetta 2019

Jetta

Volkswagen пусна няколко скици, които разкриват бъдещата Jetta 2019.

Очаква се дебютът на новия седан на германците да бъде на Северноамериканското международно автомобилно изложение следващия месец. Jetta ще представи по-изтънчен екстериор, който е значително по-спортен от своя предшественик. Както показват снимките, колата ще има изцяло нова предница с по-голяма решетка,  около която се намират по-изчистени фарове.

Предният капак е насечен от множество линии, които дават на седана малко повече агресия. Скиците също подсказват, че Jetta ще има полегато предно стъкло, по-спортен покрив и нов багажник с интегриран спойлер. Други забележителни характеристики са тънките задни светлини и двойна изпускателна система с хромирани накрайници.

Интериорът следва най-новите тенденции в дизайна на Volkswagen, тъй като показва сравнително опростен дизайн с познатите ни уреди. Скицата не разкрива много, но можем да видим, че Jetta ще се предлага с дигитални уреди и голям инфоразвлекателен дисплей, който е интегриран в таблото. Моделът разполага с волан с три спици, метални акценти и черни повърхности.

Volkswagen не казва много за модела, но „Car and Driver“ наскоро пробваха един от прототипите и съобщиха, че колата ще бъде пусната в продажба през второто тримесечие на 2018 г. Моделът ще е изграден на MQB платформата и ще е с около 5 см. по-дълъг от предшественика си.

Задвижването ще бъде осигурено от 1.4-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, който произвежда 150 к.с. и въртящ момент от 249 Nm. Той може да бъде свързан или с шестстепенна ръчна, или с осемстепенна автоматична трансмисия.