Заводският VW Golf R MK7 е един от най-добрите горещи хечове на пазара. Излизайки от завода, той може да се похвали със сериозните за размера си 310 к.с. и 400 Нм. от 2-литровия турбо мотор. Въпреки че е бърз почти колкото някои суперавтомобили от близкото минало (далеч не ги сравняваме, разбира се), явно скоростта не е достатъчна за собственика на този Golf.

Вместо да прибегне до често срещания чип тунинг или закупуването на по-голяма турбина, той директно сменя настоящия двигател с 2.5-литровия 5-цилиндров агрегат на Audi RS3 Sportback.

Не сме сигурни дали моторът е от фейслифт версията с 400 к.с. и 480 Нм тяга, но това е без значение, защото след трансплантацията новото сърце е получило допълнителен „масаж“ и се оказва, че вече разполага с 600 к.с. Напълно достатъчни да се „сбие“ дори с RS4 Avant, но във видеото единственото, с което се състезава е хронометъра при дисциплината от 1/2 миля.
Автомобилът приключва за под 18 секунди с терминална скорост от 252 км/ч. Никак не лошо за напълно легална за шосето кола, с цялостен интериор и външни елементи.
Адмирации към собственика !

Кликнете на снимката, за да видите и историята на 75-годишния мъж, който си построи Golf R с 600 к.с. под капака.