Масово възприятие е, че повечето по-възрастни хора карат скучни и бавни коли, а възможностите им зад волана отдавна не са блестящи. Е, този 75 годишен британец разбива на пух и прах това твърдение, той е доказателство, че ентусиазмът няма граници и възраст!

След като продал своето BMW М135i, 75-годишният британец решил, че се нуждае от още по-бърза „хот-хеч“. Именно така дошла идеята и за VW Golf R, чиято мощност била повишена от 306к.с. на 450к.с., почти веднага след покупката. Явно повишената с 50% мощност не била напълно достатъчна, тъй като ентусиастът не спрял дотук.

Двулитрвоият двигател бил подпомогнат от нов турбокомпрес, по-голям intercooler, бензинова помпа изработена по-поръчка, както и цялостна изпускателна генерация от Milltek. Предполагаме е имало и още модификации, тъй като постигнатия разултат е удивителен – цели 600 конски сили!

Огромната мощ се сработва страхотно с DSG-скоростната кутия, която благодарение на нов софтуер превключва скоростите зверски бързо, та резултатът от тези 600 конски сили да бъде наистина впечатляващ.