VW Dune Buggy придава смел младежки почерк на марката

Buggy

Плажните бъгита винаги ще имат своите почитатели, независимо от тенденциите в индустрията. Volkswagen знае това и представи ID Buggy Concept, който бе представен на автомобилното изложение в Женева.

Концептът разполага с всичко необходимо: купе с модерен дизайн, което в този случай може да бъде напълно премахнато, просто оформление на кабината, която може да се справи с мръсотия, пясък и вода и способността да ви закара почти навсякъде.

Неговите възможности за офроуд са големи благодарение на защитата на долната част на каросерията, 238 мм просвет и гуми BFGoodrich, изпълнени с 18-инчови алуминиеви джанти. Автомобилът не разполага със задвижване на всички колела, но това лесно може да се превъзмогне с добавянето на още един електромотор.

Според VW, ID Buggy се нуждае от 7,2 секунди, за да ускори до 100 км/ч., а максималната скорост е 160 км/ч. Литиево-йонната батерия с 62 kWh захранва електродвигателя с мощност 201 к.с. и 309 Nm и осигурява максимален пробег до 250 км според цикъла на WLTP.

Автомобилът беше изложен в конгресния център Jacob Javits, където се провежда автомобилното изложение в Ню Йорк през 2019 година. Събитието ще приключи на 28 април.