VW загатна, че Dune Buggy ще се появи в Женева

Buggy

Volkswagen връща бъгито си с нова концепция, която се задвижва изцяло на ток. Новият концепт ще се разкрие на предстоящото автомобилно изложение в Женева.

Както можете да научите от затъмнените тийзъри, концептът черпи вдъхновение от класическите американски бъгита от 60-те, които се появяват първо в Калифорния. Те са базирани на оригиналното шаси на Beetle и VW се стреми да създаде връзка с ново, което се основава на MEB архитектурата на компанията.

„Бъгито е нещо повече от кола. Това е жизненост и енергия на четири колела. Тези атрибути са въплътени в новото e-buggy, което демонстрира как може да изглежда модерна, не-ретро интерпретация на класиката и повече от всичко друго, емоционалната връзка, която може да създаде електрическата мобилност, ”каза Клаус Бишоф, главен дизайнер на Volkswagen.

Използвайки MEB платформата, VW демонстрира модулността на своята специфична електро архитектура, която според компанията може да се използва не само за големи серийни модели, но и за по-компактни автомобили. VW вече вижда MEB като духовен наследник на шасито на Beetle.

В крайна сметка шасито на Beetle е било използвано за редица превозни средства, единични бройки и модели с по-малък обем за десетилетия напред, включително специални модели като Hebmüller и Rometsch и гореспоменатите дюнни бъгита като Meyers Manx. VW изчислява, че около 250 000 превозни средства от този тип са построени с шасито на Beetle.

Ще видим дали плановете на VW са концептуални, за да се запази привлекателността на електрическата MEB платформа , или Dune Buggy ще доведе до по-подходящ модел (помислете за кросоувър). На автомобилното изложение в Женева ще получим някакви отговори.

Buggy