VW Atlas Cross Sport ще е поредният купе SUV

Atlas Cross Sport

Ако се надявате, че производствената версия на VW Atlas Cross Sport ще бъде подобна на концепта, то тогава се подгответе да бъдете разочаровани.

За съжаление, привлекателните предни и задни светлини на концепцията са отстъпили място на обикновените съвсем конвенционални фарове.

Формата на Atlas Cross Sport е почти същата като тази на изложбената версия, което означава, че трябва да изглежда много по-стилно от обикновения Atlas, ако може да става изобщо дума за сравнение.

Цялата предница, включваща решетката, фаровете и бронята са преработени за Coupe версията на кросоувъра, което му помага да бъде доста по-привлекателен от консервативния си брат. Освен това, калниците на колелата са все така отличителни, а дизайнът отзад е малко по-загладен от този на концепта.

Според китайската CNBeta Atlas Cross Sport е с дължина 4,905 мм, ширина 1,989 мм и височина 1,719 мм, а междуосието е 2980 мм. Междуосието и ширината са идентични с тези на обикновения модел, но общата дължина е намаляла,а покривът очевидно е по-нисък.

Мощността ще дойде от 2.0-литров бензинов турбо агрегат, въпреки че 2,5-литровият VR6 двигател на Teramont също е част от гамата, заедно със 7-степенния DSG автомат, а в някои случаи и с 4MOTION система.

Все още няма информация за технологиите в интериора и цялостното му оформление, както и цената на новия купе SUV.