VW обмисля Arteon Shooting Brake

Arteon

Passat CC се предлагаше само като купе с четири врати, но неговия по-луксозен наследник, Volkswagen Arteon, всъщност може да приветства втория си стил на каросерията.

Все още нищо не е официално, но има шанс да видим версия на новия Arteon в Shooting Brake, съобщава AutoExpress, след като разговаря с един от шефовете на компанията за среден и висок клас коли Елмар-Мариус Лихарц.

„Бих искал да направя Shooting Brake – тези планове са в ход, но все още не са окончателни“, каза Лихарц.

В допълнение към разработката на Arteon Shooting Brake, германският производител планира също да пусне нов задвижващ механизъм за стилния седан. И няма да е електрифициран по никакъв начин, поне засега, а всъщност ще е 6-цилиндров двигател. Вече има прототип, който се изпрова с агрегата и ако компанията получи положителна обратна връзка, очаквайте да го видите и в Atlas.

„Ако изградим 6-цилиндров двигател, ние го планираме за Arteon. Вече сме построили един прототип. Той ще бъде такъв, който можете да използвате и в Atlas“, добави Лихарц.

Чрез предлагането на Arteon с 6-цилиндров двигател, Volkswagen засилва позицията си срещу по-престижни конкуренти, като братовчеда си, Audi A5 Sportback и BMW 4-Series Gran Coupe. В същото време марката се дистанцира от Skoda и SEAT.