lamborghini huracan

Ако поне малко се интересувате от коли и тунинг, то няма как да не знаете, че в момента текат едни от най-напрегнатите седмици за световните тунинг ателиета. Причината е предстоящото откриване на най-голямото изложение за доработени автомобили SEMA, което всяка година се превръща в епицентър на напомпани коли и мотори точно до столицата на хазарта Las Vegas.

Въпреки че остават 4 дни до старта на мероприятието, вече имаме снимките на завършен проект, който ни остави без думи. Става дума за това Lamborghini Huracan LP610-4, което освен че е първото сред записалите се участниците в шоуто, най-вероятно ще е винаги първо и на всяка писта. Защо мислим така ли? Ами този зъл италианец разполага с агресивните 1000 кончета под задния капак, който между другото липсва, а и списъкът със сменените части е дълъг колкото бележка от енергото след приравнителен период. Предполагаме, че и сумата му е идентична с тази на електроенергията, съдейки по думите на собственика на тунинг ателието Sheepey Built, виновно за дорабоктите на този звяр:

„Най-голямата ментална бариера беше цената на колата и какво щях да правя с нея“ – казва Алекс Сото, основател на сервиза от Южна Калифорния.

„И да, купих колата, но много дълъг път бе извървян от тунинговането на Honda Civic, до купуването на чисто ново Lamborghini и рязането му с флекса. В крайна сметка това си остава една кола с четиритактов двигател, но цената за всичко това е, че фразата „ами ако бях…“ е някъде назад, далеч от съзнанието ми“


И така до преминем към темата!
Перлено белият Huracan ни посреща с острия си поглед, надничащ над  RSC Tuning липа и семплите добавки под страничните прагове. Те са още по-близко до асфалта, благодарение на комплекта койловери на KW, които въпреки понижаването оставят мегдан за монтирането на огромните Rotiform SFO ковани колела с размери 20х10 инча предни и 20х12.5 задни.




Зад въпросните джанти ярко контрастират 6 и 4-буталните спирачни апарати, захапали съответно въглеродо керамичните дискове с диаметър от 380 мм отпред и 356 мм на задния мост. За наличието на спирачна система от този ранг трябва да има някаква причина и тук тя се казва Lamborghini 5.2L V10 ft. Xona Rotor Billet или преведено накратко 1000+ к.с.


Ок, нека да разкажем малко повече за силовия тунинг, който 5.2 литровия агрегат е претърпял.
Както се забелязва и от фотосите, в задната част на колата нахално се подават двата виновника за умопомрачителната мощност – турбините Xona Rotor XR 96 67, следвани от титаниев изпускател, достоен за експонат за Лувъра.
Алекс твърди, че „охлювите“ предлагат добро поведените за шофиране както в състезателен режим, така и при градско каране.
Двойка 45 мм уестгейт клапани на Turbosmart и чифт 50мм блоуофи гарантират, че насладата от звука на чудовището при пускане на педала на газта ще е максимална.

Интересно е решението за справяне с топлия въздух в калифорнийските ширини. Sheepey Built оборудват своето Lamborghini Huracan със CSF-Water System. Три галона с вода са позиционирани в багажника отпред и чрез поръчкова система се предават до двата интеркулера в двигателния отсек, всеки от които пригоден за кола до 1000 к.с.
Благодарение на цялата тази хамалогия входящият въздух никога не надвишава 43 градуса по Целзий, дори в режим на сериозно натоварване. При нормална работа варира около 32 градуса.