Volvo XC40 ще се предлага с абонаментна програма

XC40
New Volvo XC40 - exterior

Volvo влиза в процъфтяващия компактен кросоувър сегмент с изцяло новия XC40.

В момента на автомобилното изложение в Лос Анджелис бе разкрит XC40 2019. Той е построен върху новата компактна модулна платформа на компанията и разполага със стилен дизайн, който напомня на по-големите XC60 и XC90.

Интериорът не е толкова луксозен, колкото при по-големите му братя, но моделът разполага с кожен  волан, алуминиеви детайли и климатроник. Други акценти включват електрическа шофьорска седалка, озвучителна система с осем говорителя и 12,3-инчов цифров дисплей за уредите.

В модела се предлагат още различни опции, включително отопляеми предни седалки, безжично зарядно устройство за смартфони и аудиосистема Harman Kardon. Другите опции включват нежно осветление и сгъваема задна седалка.

XC40 ще се предлага в САЩ с  2.0-литров 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда 247 к.с.  и въртящ момент от 349 Nm. Той се свързва с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на всички колела обичайно е включена. В крайна сметка моделът ще се предлага с алтернативно задвижване, включително електрическа и хибридна версия.

Потребителите в САЩ ще могат да закупят новия модел чрез лизингова опция или абонамент. Иновацията чрез абонамента поставя цена от $ 600 на месец. Моделът в тази програма е оборудван с пакетите Premium и Vision, както и с отопляеми предни седалки и отопляем волан. Той включва и панорамен покрив и 19-инчови лети джанти.