Volvo XC40 ще получи 3-цилиндров агрегат

XC40

Volvo XC40 вече може да бъде поръчан с 1.5-литров турбо двигател, който е първият 3-цилиндров агрегат на марката.

Той произвежда 156 к.с. при 5 000 об/мин. и въртящ момент от 265 Nm от 1850 до 3850 об/мин. Двигателят е съединен със 6-степенна ръчна скоростна кутия за момента, но на по-късен етап ще се предлага 8-степенна автоматична такава.

Volvo XC40 T3 се нуждае от 9.4 секунди, за да достигне 100 км/ч. Разходът му е 6.2 л/100 км. комбинирано и отделя 144 г/км CO2. Кросоувърът може да тегли до 1,6 тона.

Volvo разшири още гамата на XC40 с добавянето на 2.0-литровите T4 бензинов и D3 дизелов двигатели. T4 има 190 к.с. и получава автоматична скоростна кутия и задвижване на четирите колела, докато D3 произвежда 150 к.с. и може да бъде с ръчна или автоматична трансмисия, както и с предно или задвижване на всички колела.

Топ моделите са бензиновият T5 с 247 к.с. и D4 дизелът със 190 к.с., като и двата получават автоматична скоростна кутия и стандартно задвижване на четирите колела.

Хората, които търсят Volvo XC40, могат да избират между нивата на Momentum, R-Design и Inscription, като всеки от тях може да получи допълнителната „Pro“ опция.

Momentum включва 18-инчови лети джанти, автоматични LED светлини с активни дълги, 9-инчова инфоразвлекателна система Sensus, сателитна навигация, смартфон и двузонов климатроник. Системата Volvo On Call е стандартна, заедно със сензорите за паркиране, круиз контрол, старт без ключ, чистачки със сензор за дъжд и релси на покрива.

XC40 R-Design се отличава с черна решетка и релси на покрива, черни рамки на прозорците и защитни кори отпред и отзад, черен таван и странични огледала. Пакетът включва и затъмнени задни стъкла, двойна изпускателна система и джанти в черен мат.

Вътре R-Design се отличава с други стъпенки, спортни педали, перфорирана кожа на волана и лоста за скорости, както и тапицерия Nubuck. Друго оборудване, предлагано без допълнително заплащане, включва LED предни фарове за мъгла, по-твърди пружини, по-дебели ролбари и по-добри амортисьори.

И накрая, Inscription надгражда, добавяйки дървени акценти, още кожа, регулируема седалка на водача, вътрешно осветление, Orefors кристален лост в автоматичния вариант, електрически багажник и хромирани акценти отвън.

Всеки клас може да бъде надграден с пакета „Pro“, който включва LED фарове за мъгла с функция за завиване, по-големи колела при R-Design и Inscription, отопляеми предни седалки и отопляемо предно стъкло.

Допълнително могат да се монтират и други аксесоари на Volvo XC40, срещу заплащане.