Volvo V60 R ще замести V60 Polestar

V60 R

Volvo представи новото V60 на автомобилното изложение в Женева и изглежда, че компанията вече работи върху по-мощен вариант.

Заменяйки V60 Polestar, покритият прототип не разкрива много, но можем да видим, че комбито е оборудвано с усъвършенствана спирачна система, която има по-големи апарати отпред. Няма нищо друго, което да се отличава, но моделът вероятно ще има някои фини промени в дизайна, за да се разграничи от по-скромните модели.

Тъй като Polestar вече е отделна марка, моделът може би ще се нарича V60 R. Това не е потвърдено в момента, но Volvo вече е използвала R в спортните версии на S60 и V70.

Спецификациите остават загадка, но предишни доклади предполагат, че заместителите на S60 и V60 Polestar ще бъдат електрифицирани. Това не е изненадващо, тъй като V60 T8 Twin Engine plug-in хибрид е по-мощен от предишния V60 Polestar.

Говорейки за V60 T8 Twin Engine, той има турбокомпресор и механичен компресор към 2.0-литровия 4-цилиндров двигател, който произвежда 303 к.с. и въртящ момент от 400 Nm. Комбито има също електрически мотор със 117 к.с. и литиево-йонна батерия с мощност 10.4 кВтч. Тази конфигурациядава възможност на автомобила да произведе общо 390 к.с. и 640 Nm. От гледна точка на ефективността, комбито използва задвижване на всички колела и може да ускори от 0-100 км/ч. за 5,1 секунди преди да достигне ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Малко се знае за V60 R до този момент, но вероятно колата ще бъде още по-мощна от V60 T8 Twin Engine. Как компанията ще постигне това, остава неясно, но е възможно автомобилът да бъде оборудван с модернизиран бензинов двигател или по-мощен електродвигател – вероятно дори и с двете.