Volkswagen ще представя ново лого догодина

Volkswagen

Volkswagen преминава през набор от промени и главният маркетинг директор на компанията разкри, че производителят ще стане по-малко немски в опит да разшири своята привлекателност.

Говорейки по-рано днес в Берлин, Йохен Сенгпийл каза: „Марката не е в добра форма в сравнение с предишни години“, а част от това се дължи на факта, че компанията се опитва да бъде „твърде германска“, отбелязва Сенгпийл. Заедно със скандала с дизелите, моделите на Volkswagen са по-малко привлекателни отвсякога.

Bloomberg съобщава, че Сенгпийл смята: „Трябва да станем по-цветни“, тъй като „искаме хората да се забавляват с нас“.

Като част от мисията на компанията да стане по-ориентирана към потребителите, производителят ще обхване социалните медии и дигиталната реклама. Volkswagen ще използва и двете платформи за популяризиране на технологията и електрическите автомобили. Сенгпийл казва, че подчертаването на тези аспекти ще помогне да се оправдаят по-високите цени на Volkswagen.

За да прецизират своето послание, Volkswagen съобщават, че ще създадат специализирани маркетингови центрове на основните пазари. Целта на тези центрове е да приспособят посланието на компанията към конкретни пазари и бързо да реагират на променящите се условия.

Центровете също вероятно ще играят ключова роля в плана на компанията да пусне асортимент от електрически автомобили през следващите няколко години. Докато продажбите на електрически автомобили се увеличават, те все още представляват само малка част от общия пазар. Volkswagen планира да пусне в продажба производствени версии на ID, ID Buzz, ID Crozz, така че маркетингът ще играе огромна роля за нагласата на потребителите спрямо електромобилите.

Сенгпийл потвърди още, че Volkswagen ще представи ново лого през следващата година. Малко се знае за логото, но той  каза, че то ще бъде актуализирано, за да изглежда по-добре на автомобилите и смартфоните. Това не е много,но в публикацията бе отбелязано, че логото е променено за последен път през 2012 г., когато му е зададен по-триизмерен вид.