Volkswagen работят по Arteon R

Arteon

Ако погледнете новия Volkswagen Arteon и си мислите, че е способен на повече мощ, не сте сами. Всъщност, според съобщенията, VW работи върху точно такъв звяр – с над 400 конски сили.

Говорейки пред Car Throttle относно новото Polo GTI, говорителят на Volkswagen Мартин Хубе каза, че компанията разработва прототип на Arteon R.

Прототипът е снабден с турбокомпресор (вероятно два) към 3.0-литровия VR6 двигател на VW, който изпраща 404 конски сили на четирите колела.

Аз съм напълно убеден, че тази комбинация е изключително добра“, каза Хубе. „Съчетахме го с последната версия на Haldex [система за задвижване на четирите колела], с която можете да презавиете. Това е истински гъвкава и мощна кола.“

Хубе дори стигна дотам, че новият модел ще бъде по-добре представящ се от Porsche Panamera, чиято базова версия използва 3.0-литров турбо 6-цилиндров агрегат, с мощност от 325 конски сили (434 к.с. при 4S).

Надяваме се, че шефовете във Волфсбург ще дадат зелена светлина на проекта, макар че е малко вероятно тази спецификация да се предлага на всички пазари.