Volkswagen е продал два пъти* повече дизели в Германия, напук на скандалите

дизел

Volkswagen се опитва да забрави своето бурно минало, като се съсредоточи върху развитието на новото ID семейство от електрически превозни средства. Но това не означава, че те все още са готови да се откажат от дизеловите двигатели.

Всъщност, марката е удвоила продажбите си на дизелови автомобили в Германия през 2018 г. Става въпрос за тези, които са закупени от частни клиенти (*а не обшия брой), тъй като общите доставки на дизелови автомобили са се увеличили с 4 пункта, до 43% спрямо миналата година.

„В Германия дебатът за дизеловото гориво е емоционално зареден – и често се отклонява от фактите”, каза членът на борда на VW за продажбите, Юрген Стакман. „Като се има предвид високата му ефективност и представяне, и в светлината на изменението на климата, дизеловият двигател ще остане важна технология за години напред, особено за тези, които пътуват на дълги разстояния.“

Най-новото поколение дизелови двигатели, разработени от Volkswagen, са не само е по-икономично, но и отделя до 15% по-малко въглероден диоксид в сравнение с бензиновите агрегати с подобен размер. Volkswagen твърди, че агрегатите произвеждат до 10 g/km по-малко емисии в сравнение с предишното поколение по стандарта NEDC.

Отделът за леки автомобили продаде общо 6,244,900 автомобила миналата година, което е с 0,2% повече. Марката бе последвана от Audi, Skoda и Seat, в този ред, съответно с 1,812,500, 1,253,700 и 517,600 броя.

Общите доставки на Volkswagen Group нарастват с близо 1% през 2018 г. до 10,834,000. Това позволи на германската група да победи Renault-Nissan-Mitsubishi, който са доставили общо 10 756 875 автомобила, въпреки че, както виждате, разликата е минимална.