TRD създаде първи тунинг проект за Toyota GR Supra

TRD

Вътрешно фирмената тунинг фирма на Toyota – TRD се е активизирала в последно време, защото не спира да изкарва тунинг проекти. Само на Чикагското автомобилно изложение те представиха четири автомобила, но голямата новина за ентусиастите идва от Osaka Auto Messe – първа доработка на GR Supra.

Засега GR Supra Performance Line на TRD се представя като концепт, но е съвсем ясно, че по-скоро въпросът е кога, а не дали тези части ще бъдат пуснати за масовия пазар.

Нека видим какво включва Performance Line пакетът

При първите подобрения TRD съсредоточи вниманието си изцяло върху дизайна и подобряването на аеродинамиката със спойлери и други елементи, всички направени от леки въглеродни влакна. Пакетът включва преден спойлер с канарди, странични прагове, нови панели за вратите, задни калници и по-голям заден спойлер.

В допълнение с подобрения дизайн, TRD проектира и нов комплект леки, 19-инчови ковани алуминиеви джанти, завършени в черно и обути в нископрофилни гуми на Michelin.

TRD оставя всичко останало непокътнато, включително задвижващите агрегати на Supra, които в родната си страна включват два 2.0-литрови 4-цилиндрови агрегати с турбокомпресор от BMW с мощност от 194 и 258 к.с., както и познатия ни вече 6-цилиндров мотор, отново от баварците.

Можем да очакваме още множество TRD пакети и части за Supra, включително и подобрения на под капака, щом първите бройки започнат да пристигат при клиентите това лято. Отсега се пригответе за много нови Supra модели на тунинг изложението SEMA през есента.