Toyota GT86 може и да не е най-бързия автомобил на планетата, но определено бързо успя да спечели сърцата на феновете. Тя е лека, благодарение на спортната си форма, можем да кажем, че е дори секси, а освен това е със задно предаване…абе кеф. Следващият месец компанията ще пусне лимитирана версия на спортиста, носеща легендарното име – TRD.

Забравихме да спомен, че Toyota GT86 е един от последните достъпни спортни автомобили. Именно това доказва и неговата лимитирана версия – TRD, чиято цена ще започва от 32 420 щатски долара.

Toyota GT86 TRD получава нови спирачни дискове и апарати дело на BREMBO, както и амортисьори на SACHS. Купето е стъпило на 18-цолови алуминиеви джанти обути в Michelin Pilot Sport 4. Най-забележима обаче е разликата във визията на Toyota-та. Монтиран е цялостен бодикит от TRD – брони, прагове, огромен заден дифузьор, както и още по-голям спойлер. Лимитиранта версия ще се откроява и с трицветна лента минаваща през вратите на колата и надпис TRD. Новата изпускателна система пък ще се погрижи за по-внушителния звук на спортното купе.

Toyota GT86 TRD ще бъде пусната едва в 1418 бройки, като продажбите ще започнат още идния Август.