TRD показа първите тунинг части за Toyota GR Supra

TRD

TRD току-що разкри нови части от карбон за Toyota GR Supra в Япония. Те са предназначени да подобрят аеродинамиката – и нека си признаем, да разкрасят външния вид на автомобила.

Намираме карбон по предния спойлер, страничните прагове, вратите, задния спойлер и спойлера на багажника. Те са в унисон с нови ковани алуминиеви джанти. Както се очакваше, това са същите части, които видяхме през февруари на TRD GR Supra Performance Line Concept.

Със сигурност може да се каже, че GR Supra изглежда по-заплашително с карбоновия пакет на TRD, като че ли принадлежи повече на пистата, отколкото на пътя.

В известен смисъл това е вярно. Предният спойлер например е трикомпонентен и неговият дизайн спомага за увеличаване на притискателната сила и намаляване на повдигането при високи скорости. Той също така намалява височината 14 мм отпред, докато страничните прагове правят същото, с 4 мм.

Карбоновите компоненти отстрани пък целят да насочат въздушния поток към задния край на Supra-та. Там ще откриете агресивен дифузор от въглеродни влакна и спойлер на капака. Задницата е смъкната с около 24 мм.