Toyota TJ Cruiser-що за кашон е това

Новият Toyota TJ Cruiser ще дебютира на автомобилния салон в Токио тази година. Този прототип, оформен като кутия обаче няма нищо общо със SUV-а FJ Cruiser, който вече не се произвежда.

Този модел ни напомня на друг ръбат японец – Honda Element. При TJ Cruiser имаме гъвкав и авангарден интериор, който побира четири човека. Благодарение на падащите наравно с багажника седалки, дори и пасажерската, можем да си носим товар с дължина от 3 метра. Междуосието също спомага за това с дължина от 2,75 м. Коланите на гърбовете на седалките осигуряват здраво прикрепяне и сигурно транспортиране на всякакви товари. Плъзгащи се назад задни врати улесняват допълнително достъпа до задната част на автомобила.

TJ Cruiser-ът е с къси надвеси отпред и отзад, както и с гуми с дълбок грайфер. Предният капак и калниците са направени от материали, устойчиви на надраскване и замърсяване. От Toyota съобщават, че новият модел ще споделя новата Toyota New Global Architecture (TNGA) платформа, която се използва при Camry, C-HR, и Prius. Крузерът ще се предлага обаче както с предно предаване, така и със задвижване на всички колела. Задвижването най-вероятно ще се предоставя от хибридна система с 2.0-литров двигател и поне един електромотор. За 4х4 версията, както е при хибридите AWD Highlander и Lexus RX, най-вероятно ще отговаря и електромотор за задната ос.

Все още не се знае кога моделът ще бъде пуснат на пазара, но надяваме се да предоставя радост от шофирането, за каквото японците споменават и в името му. Все пак „J“ идва от „joy“, докато „T“ отговаря за „toolbox“ – кутия с инструменти.