Toyota ще ни разходи във времето в Токио

На предстоящото автомобилно изложение в Токио Toyota ще ни представи два от най-успешните си модели с богата история. Японците ще покажат и нови хибридни технологии в комплект с концепти на спортна кола и кросоувър.

В очакване сме да видим продуктовите модели на две имена, които датират от десетилетия на пазара в Япония – седанът Crown и лимузината Century.

Toyota Crown е представена за първи път през 1955 г. и на изложението в Токио ще видим последната версия на модела. Той е създаден от нулата върху модулната глобална платформа на Toyota Motor Corp. Най-новите съвременни технологии ще са включени в луксозния седан като автоматизирано спиране при опасност от катастрофа. Очаква се следващото поколение на Crown да се появи през лятото в Япония. Интересното е, че моделът бе забелязан и на прочутата писта Nurburgring в Германия.

Последният представител на семейството, който бе пуснат през 2013 г., имаше и някои смели варианти. От Toyota представиха Crown в невероятен розов цвят, както и модификация на решетката в стил Darth Vader.

Японците ще ни представят и лимузината си Century, която ще дебютира за първи път през новия век. Тя ще се лиши от V12 двигател за сметка на 5.0 литровV8 с хибридна система. Флагманът ще разполага с всевъзможни екстри и удобства като споменатата по-горе автоматизирана система на спиране, система за сигнализация на обект в мъртва точка, LED светлини и подложки за крака на пасажерите отзад.

Емблематичната Century, която винаги е била избор на императори, министри и ръководители на големи компании, до голяма степен обаче ще се придържа към своята стара елегантност. Екстериорът на лимузината за последно е бил променян през 1967 г., като следващото поколение изглежда почти същото. Японците очакват модела в шоурумите в средата на 2018 г. Цената все още не е съобщена, но по традиция тя ще надхвърля и топ лимузините на Lexus.

Няма да се разминем и с концептуален автомобил. От Toyota обещават да покажат нова генерация на Tj Cruiser. Той ще представлява малък кросоувър, който ще обедини удобството на ван и усещането на SUV. Буквата „Т“ в името идва от „toolbox“, което се свързва с неговата визия, а “j“ ще се отнася за joy – радост. Новият Tj Cruiser ще е представен с 2.0 литров агрегат с вградена хибридна система и ще се предлага със задвижване на две и четири колела. Задните врати ще се отварят като при ван, а интериорът и седалките ще са така структурирани, че да можете спокойно да си пренасяте от велосипеди до сърфове.

Toyota показа, че ще представи и нов спортен хибриден автомобил, за който повече можете да прочетете тук.